MCZ pelletkachels

MCZ pelletkachels, een van de marktleiders in het ontwikkelen en produceren van hout en pelletkachels, is vermaard geworden door haar vooruitstrevend denken en innoveren.  Daarop creëerde MCZ pelletkachels met verschillende sturingen en mogelijkheden.  Elke consument heeft zijn eigen wensen en behoeften.  MCZ probeert deze met zijn vooruitstrevende technologieën en verschillende uitvoeringen zoveel mogelijk in te vullen.

 • Active systemHet active system is een intelligent systeem – met extra sensoren en speciale software – dat perfect de hoeveelheid zuurstof regelt die de kachel nodig heeft voor een optimale verbranding.   Veel of weinig trek in de schoorsteen, zware of lichte pelletkorrels, het Active System detecteert veranderingen en past de kachelinstellingen automatisch aan.  Het Active System kan geprogrammeerd worden naar keuze.
 • Active system plus 

  Deze splinternieuwe technologie bouwt verder op het reeds bestaande Active System, met dat verschil dat de verbranding en ventilatie van deze kachels met behulp van de digitale drukmeter wordt afgesteld i.p.v. met de luchtdebietmeter.  De voordelen van dit systeem zijn legio: De kachels hebben een bredere en rustigere vlam (houtkachel look- en feel), de wormwielmotor werkt continu voor een gegarandeerd stillere werking en daarnaast hebben ze ook een verbeterd design door de geringere inbouwdiepte zonder luchtdebietmeter.

 • KIT gprs & KIT wifi 

  Met deze technologie kan uw kachel vanuit een andere ruimte, in uw wagen of zelfs vanop het werk bediend worden.  De optionele kit GPRS stelt U in staat uw kachel aan of uit te schakelen vanop afstand (VIA SMS), met de kit WiFi kan U daarnaast zelfs het vermogen regelen (of thermostatisch via de timer-functie).  De ideale oplossing om uw toestel vanop afstand te bedienen.

 • Oyster technologie 

  De OYSTER technologie is de allernieuwste op de pelletmarkt.  Door het stijgend aantal “passief” of “super geïsoleerde” woningen is de behoefte naar dergelijke technologieën groter.  De “oyster” kachel heeft een structuur die volledig luchtdicht is.  De kachel verbruikt dus geen zuurstof uit de ruimte.  Alle nodige zuurstof voor de verbranding komt vanbuiten zodat U geen extra luchttoevoeren meer moet voorzien!  Een kachel die zijn tijd ver voorruit is.

 • Relax 

  RELAX staat voor gemak..  De pelletkachel wordt bediend vanuit de luie zetel.  Via de elegante en gebruiksvriendelijke afstandsbediening regelt U de pelletkachel naar believen.  Temperatuur bijstellen, programmeren, aan- of uitzetten, .. alles gebeurt via deze afstandsbediening.  Daarenboven is de afstandsbediening geïntegreerd zodat u de juiste temperatuur bereikt waar U dat wil!

 • Easy technologie 

  EASY staat voor eenvoudig.  Via een simpel bedieningspaneel kan de kachel makkelijk bediend worden in uw eigen taal: de kachel aanzetten, de temperatuur controleren, enz. wordt kinderspel!

 • No Air 

  De toestellen met NO AIR zijn uitgerust met een ventilator die kan worden uitgeschakeld in een minimum stand voor een stillere werking.

 • Air 

  De modellen op AIR blazen de warme lucht via de voorkant (of bovenkant) van de kachel uit.  Ideaal wanneer de kachel één enkele ruimte dient te verwarmen.  De ventilator is onafhankelijk instelbaar van het vermogen: dit laat een uiterst stille werking toe.

 • Comfort Air 

  COMFORT AIR is een verwarmingssysteem dat totaal verschilt van de anderen:  Het Comfort – air systeem kan de warme lucht transporteren over maximaal 8 meter via een een kanalisatie van amper 60 mm.Daarenboven kunnen de roosters zowel aan het plafond of ter hoogt van de vloer gepositioneerd worden.  Via de afstandsbediening controleert u zeer makkelijk de warmte die naar de verschillende ruimtes moet worden gestuurd.  Meer gecontroleerde warmte, minder geluid, betere warmteverdeling,  de juiste vochtigheidsgraad, schone geparfumeerde (Flip & Float) lucht, makkelijk in installatie en onderhoud, … zijn maar enkele van de vele voordelen van het COMFORT – AIR Systeem.

 • Natural 

  De technologie NATURAL is een ontwerpfilosofie gewijd aan totale stilte.  De kachels hebben geen ventilator, een wormwiel die continue draait, speciaal ontworpen geluidsdempers en een pelletreservoir dat totaal gescheiden is van de rookgasventilator. Alles voor een maximaal relax gevoel.  De warmte wordt in de ruimte verspreid via natuurlijke convectie; elk technisch detail is speciaal ontworpen om de volledige warmte in de ruimte te brengen en te houden.  Het hedendaags design van deze toestellen wordt nog aantrekkelijker gemaakt door een breed vlammenbeeld dat bijna niet meer te onderscheiden is van een traditionele houtkachel.