Rika pelletkachels

Als enige Europese fabrikant met meer dan 20 jaar ervaring in het maken van pelletkachels creëert RIKA internationale maatstaven. De beste know-how, Oostenrijkse productie, tijdloos design en continue technische ontwikkeling garanderen de hoogste kwaliteitsstandaarden voor RIKA-kachels.

Daarbij maakt het deel uit van de RIKA-bedrijfsfilosofie om nooit op zijn lauweren te rusten, maar steeds met volledige inzet te werken op gebied van betrouwbaarheid van innovaties, reductie van de emissie en duurzaamheid.

 

De pelletkachels van Rika zijn

  1. Zijn geluidsarm: zonder blazer om warme lucht te verspreiden en beschikken over een continu draaiende stille motor voor de pellettoevoer.
  2. Laten zich gemakkelijk bedienen door het eenvoudige touch-screen display in het Nederlands.
  3. Zijn makkelijk te onderhouden: alle modellen beschikken over een aslade of een automatisch cleaning-system voor het reinigen van de vuurhaard.
  4. Verspreiden een natuurlijke convectie en stralingswarmte.
  5. Hebben een zeer hoog rendement van >91%.
  6. Zijn ruimteluchtonafhankelijk (speciaal voor de nieuwe generatie passief en type D woningen)
  7. Beantwoorden aan hogere uitstootnormen voor fijn stof dan de wettelijke verplichte.
  8. Sluiten de vuurhaard af met een massieve gietijzeren deur
  9. Maken gebruik van volautomatische verbranding danzij het Active Flame System: een voeler in de vuurhaard meet continu de vlamtemperatuur en stuurt de verbranding.
  10. Zijn beoordeeld als nummer 1 door test-aankoop.

 

Rika innovatief

Voor alle modellen zijn er verschillende sturingen beschikbaar. Ook de mantel van de kachel kan in diverse uitvoeringen genomen worden.

Veelal worden Rika kachels voorzien van een mantel in speksteen, thermosteen of keramiek. Daar Rika vooral op stralingswarmte werkt zijn deze mantels ook uiterst doeltreffend en geven sommige modellen nog tot 4 h warmte af na uitdoving.

Kachel configurator

Je kan je eigen Rika naar wens samenstellen op volgende site : www.rika.at

Rika ruimtesensor

Inclusief 5 meter aansluitkabel of draadloos (radiografisch). Sturing via dagprogramma (in minuten) en / of thermostaat. Vermogen wordt automatisch aangepast.

Electronische ruimtethermostaat met display

Externe sturing met display. Sturing via dagprogramma (in minuten) en / of thermostaat. Vermogen aan de kachel moduleerbaar.

Telefoonmodem of tablet/pc

Sturing wireless of via sms.