NEW!! MCZ AIRMATIC toestellen

De Airmatic toestellen hebben de typische karakteristieken van de gekende Musa/Club/Suite Power (14 kW), maar dan met een zelfreinigende branderpot. De elektronica van deze toestellen regelt de selfcleaning van de branderpot automatisch. Een week lang branden zonder de kachel te hoeven reinigen: dat is puur gebruiksgemak en een interessant voordeel voor een performant model! Een Airmatic is enkel beschikbaar in 14 kW en enkel met achteraansluiting.

Schoorsteen pelletkachel

Er bestaan veel misverstanden over correcte rookkanalen van pelletkachels en andere houtgestookte haarden.  Wel mag men aannemen dat een goed rookkanaal in combinatie met de juiste brandstof zal zorgen voor een optimaal rendement van uw kachel.  Ook zal het de levensduur van uw kachel verhogen. Voor het plaatsen van dubbelwandig geïsoleerde rookkanalen en het tuberen van schouwen (indien nodig) kan U steeds bij ons terecht.  We gebruiken hiervoor enkel hoogwaardig materiaal van “BOFILL” om aan de eisen van houtgestookte haarden te voldoen.  Voor het vegen van uw schoorsteen kan U eveneens beroep op ons doen.  Indien de situatie het toelaat zullen we ook steeds het rookkanaal vegen volgens de Duitse werkwijze vanaf het dak.  Het plaatsen van statische zuigers (betonnen trekkapellen) en het uithalen van vogelnesten behoort tot onze werkzaamheden.

Verdeling houtpellets

Kwaliteit

  • Wij beschikken steeds over een 50 ton pellets in voorraad
  • Leveringen kunnen elke werkdag binnen België
  • Franco leveringen binnen een van 10 km
  • Losse zakjes kunnen elke werkdag in ons depot afgehaald worden.
  • Wij beschikken over diverse (din plus gekeurde) houtpellets
  • Alle pellets zijn door ons getest en wij kunnen U dan ook onze voorkeur adviseren.

 

Voor de verdeling van houtpellets werken wij samen met een groothandel.  Deze beschikt over alle middelen om een snelle levering te kunnen garanderen.
Onze pellets worden met een heftruck afgeleverd.

U kan steeds rechtstreeks bij hun terecht voor alle nodige info i.v.m. prijzen en leveringen.  Uiteraard kunnen wij dit ook voor U doen.

VOOR INFO BEL GSM 0477/378578 RECHTSTREEKS OF 011/633064

Onderhoud pelletkachel

Normaal onderhoud van een doorsnee pelletkachel.

Het aanvoeren van pellets gebeurt zeer eenvoudig.  Aan de achter of zijkant van de kachel is er een reservoir voorzien (variërend tss 20 en 60 Kg) waarin men de houtkorrels giet.   Dit kan zeer eenvoudig doordat de meeste pellets in zakjes van 15 kg zitten.  De toevoer van deze houtpellets naar de verbrandingskamer gebeurt volautomatisch.

Gemiddeld is de voorraadtank goed voor een 2 à 5 dagen verwarmen, afhankelijk van het kachelmodel en de tijd van het jaar.  De hoeveelheid assen ontstaan door de verbranding is zeer miniem (1% restafval) waardoor de aslade maximaal 1 keer per week geledigd moet worden.  De woonkamer blijft hierdoor proper en de mineraalrijke as kan buiten in de tuin gestrooid worden.

 

Aan te raden is wel om zeer kwalitatieve pellets te gebruiken om het onderhoud van de pelletkachel te beperken.  Bij incorrect gebruik van de kachel plus slechte pellets kan het onderhoud en de eventuele bijkomende kosten wel toenemen.

Onderhoudstips:

* De aslade elke week zuiver maken.

* Het glas regelmatig reinigen (met kachelruitjes reiniger).

* De verbrandingskorf na een ganse stookdag controleren en eventueel zuiver maken.

* Maandelijks (bij continu gebruik) het houtpelletreservoir stofzuigen.

* Het aanvoerrooster voor de verbrandingslucht zuiver houden. (aan te raden indien er  huisdieren aanwezig zijn)

* Jaarlijks of na een bepaald aantal bedrijfsuren de kachel door uw dealer laten onderhouden.

 

Groot onderhoud door uw dealer:

Jaarlijks (in de maand maart) sturen wij onze klanten een mailing via sms waarop wij de klant de mogelijkheid geven om zich in te schrijven voor een groot onderhoud van de kachel. Indien de limiet van 2000 branduren bereikt is vraagt de kachel om een grondige reinigingsbeurt